13 Mart 2018 Salı

MİCROSOFT EXCELL İÇERİK

microsoft excel nedir ile ilgili görsel sonucu


GİRİŞ :Kes,kopyala,yapıştır gibi komutlara ulaşabileceğimiz;yazı tipi, boyutu ,rengiyle alakalı ayarlamaları yapabileceğimiz;metin hizalama,ondalık ve yüzdelik sayı yazma;hücre biçimlendirme,tablo oluşturma,otomatik toplama,filtreleme ve sıralama yapabileceğimiz kısımdır.


EKLE :Tablo,resim,şekil,smartart,ekran görüntüsü,çeşitli grafikler,dilimleyici,bağlantı köprüsü ekleme,metin bilgisi,alt-üst bilgi ekleme,denklem ve simgeleri ekleme,nesne ekleme gibi bölümlerden oluşur.

SAYFA DÜZENİ:  Sayfanın renk,yazı tipi ve efekt ekleme;sayfa düzeni genişlik ,ölçek vs,klavuz çizgisi,başlık,hizalama gibi opsiyonlara sahiptir.

FORMULLER: Otomatik toplama,finansal,mantıksal,metinsel işlev,tarih-saat işlemleri, formülleri gösterme,denetleme,hesaplama seçenekleri vs gibi olanakları sunan bölümdür.

VERİ:Diğer kaynaklardan veri almayı,bağlantıları görüntülemeyi,sıralama,filtreleme.metni sütunlara dönüştürme,anahat işlemleri vs nin gerçekleştirildiği bölümdür.

GÖZDEN GEÇİR:       Yazım denetimi,araştırma,eş anlamlılar,çeviri,açıklama ekleme,belgedeki değişikliklerin gözlemini yapabilme vs gibi olayların gerçekleştirildiği kısımdır.


   GÖRÜNÜM:                     Sayfa düzeni,önizleme,klavuz çizgileri,görünüm,yakınlaştırma,hücreleri birleştirme,bölme gizleme,dondurma,çalışma alanını kaydetme,pencerelerde geçiş yapma vb işlemlerin yapıldığı kısımdır.



KAYNAKÇA: http://oanlar.blogcu.com/excel-hakkinda-hersey-excel-formulleri-excel-puf-noktalari-excel/1023440
Microsoft Excell

                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder